När du flyttar dina varor med flytt- eller transportföretag har du vanligtvis tre försäkringsalternativ att betrakta, avseende transport-, frakt- eller flyttförsäkring.

1.Eget försäkringsskydd som täcker flytt från din hemförsäkring – Förpackat av ägare eller professionella förpackare
2.Försäkring från flyttföretag eller utomstående försäkringsbolag – Förpackat av ägare
3.Försäkring från flyttföretag eller utomstående försäkringsbolag – Förpackat av professionella förpackare
De flesta flyttföretag erbjuder ytterligare försäkringsskydd, från cirka 3% av det totala värdet av varor som skickas och du kommer att bli skyldig att göra en detaljerad inventering av varje enskild artikel eller låda.
Vid European Moving erbjuder vi inte ytterligare försäkringsskydd, eftersom dessa försäkringspolicyer inte täcker mycket och utesluter mycket, vilket betyder att om du kräver ersättning är det troligt att din försäkring INTE kommer att omfatta vad du trodde den skulle göra.
Vi anser att det inte är etiskt eller rättvist att erbjuda våra kunder orättvist formulerade och i många fall orättvist upplagd mot försäkringsbolagens policy.
Dessa policyer kommer vid många tillfällen att vara långt ifrån våra kunders förväntningar på försäkringsskydd.
Vi täcker dock för de absoluta värsta scenarierna, dina varor ersätts av oss för £ 40 per varukorg eller låda (I enlighet med BAR Villkor, avsnitt 8.1 och 8.2) upp till ett värde av £ 10.000 i händelse av brand, stöld, trafikolycka eller fartygskatastrof.
Vi erbjuder dessutom en kompensationspolicy på £ 40 per saknad sak eller box.
För tydlighetens skull är dina varor inte försäkrade för brott, mindre transitskador eller diverse saknade föremål med European Moving, varken förpackade av dig själv eller av oss.
European Moving rekommenderar alltid att ytterligare försäkringsskydd tas ut om full försäkring önskas, men alternativet är helt upp till dig.
Vi rekommenderar att alla varor ska packas och skyddas före upphämtningen, oavsett vad dina försäkringsavtal är.
Om dina varor är tillräckligt förpackade och skyddade ska de kunna klara normal flyttprocess och transport.
Vårt råd är att först kontrollera vad din hemförsäkring innehåller, eftersom du kanske redan har flyttförsäkringar som är inkluderade i ditt avtal, eller att du kan lägga till extra skydd för en liten avgift.
Om du fortfarande behöver ytterligare försäkring finns det många företag tillgängliga online som kan ge dig ett prisförslag för Marine Cargo Insurance och / eller flyttar.
Försäkring, såsom http://www.flytta-utomlands.se/flyttforsakring.asp eller https://www.if.se/privat/forsakringar/hemforsakring/att-flytta/forsakring-vid-flytt .
Du kan också göra en google-sökning på ”Marine Cargo Insurance” eller ”Flyttförsäkring”. Det finns många företag där ute som kan ge dig exakt den typ av skydd du behöver och i de flesta fall kommer skyddet att vara mycket överlägset de försäkringsskydd som erbjuds till dig på 3% av ett flyttföretag som ärligt talat i många fall är inte ens är värt det papper det är skrivet på.

Var god ange inte European Moving som professionella förpackare, om vi inte har avtalat det med dig enligt överenskommelse och skriftligt att denna tjänst kommer att tillhandahållas, eftersom detta kan ogiltigförklara din försäkring.
Att kräva försäkringsersättning

Att flytta personliga effekter genom vilka flyttar som helst, transport och färjor över långa avstånd medför alltid en risk för att något kan gå sönder i transit.
I de flesta fall är det normalt en försumbar förlust, men i vissa fall kan det vara nödvändigt att kräva en ersättning från ditt försäkringsbolag eller göra anspråk mot vår egen kompensationspolicy på £ 40 per låda eller sak.
På grund av de flera 1000 flyttar vi gör varje år och det stora antalet länder och språk som är involverade, kommer din ersättningsförfrågan, om du har en, att hanteras av professionella, internationella skadereglerare Crawford & Company Adjusters (UK) Limited
För att göra anspråk med vår skadereglerare behöver du en ansökningsblankett från oss. Om du gör anspråk med din egen försäkring, se till att du har kontrollerat din försäkringspolicy för att fastställa att du faktiskt har det skydd du ska göra anspråk på.
Observera att dina varor inte är försäkrade för skador eller transitskador med European Moving, men vi kan hjälpa dig med vissa aspekter av ditt anspråk hos ditt eget försäkringsbolag.
Om du behöver information eller dokument när du gör anspråk på ditt eget försäkringsbolag, kontakta oss på följande e-mail
[email protected] .
Se till att du anger så många uppgifter som möjligt, inklusive sökandens fullständiga namn, policynummer och kontaktuppgifter för eventuella korrespondenser, se till att du ger så mycket information som möjligt.
Nedan följer en lista med några av de saker du kan behöva för att göra ditt anspråk:

Policynummer
Namn på den försäkrade
En kopia av den underskrivna upphämtnings- och leveransdokumenten, eller CMR
En kopia av en undertecknad inventering med signaturer från förare vid upphämtning och förare vid leverans
En uppskattning av ett professionellt företag för kostnaden av reparation eller ersättning av förlusterna
Fotografiska bevis på förpackningen före och efter händelsen
Fotografiska bevis på skadorna, inköpsbevis och / eller ägande

När du skickar tillbaka ansökningsformuläret till Crawford, se till att du har så mycket information till hands och om du har tagit ut försäkring behöver de namn, telefonnummer, ärendenummer och e-postadress till den person hos ditt försäkringsbolag som hanterar ditt anspråk

Fullständiga uppgifter för Crawford är nedan:
Crawford & Company Adjusters (UK) Limited
Registreringsnummer: 2908444
Registrerat kontor: 70 Mark Lane, London EC3R 7NQ